Wątróbka z truskawkami i jabłkami na winie

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2014-06-30
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wątróbka z truskawkami i jabłkami na winie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wątróbka z truskawkami i jabłkami na winie

Składniki:

Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy wątróbkę doprawioną solą i pieprzem do momentu, aż się zrumieni. Następnie zdejmujemy z patelni.
Na patelnię wlewamy wino i ocet balsamiczny.
Dodajemy pokrojone w ósemki jabłka oraz czosnek i rozmaryn.
Całość odparowujemy, aż zostanie niewielka ilość sosu.
Dorzucamy truskawki i wątróbkę i dusimy przez chwilę.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Gomra, 2014-06-30 13:16:29
    Gomra
    hmmm... musze spróbować, fajnie to wygląda i smakiem tez powinno być ok
    Komentarz
  • oluska227887, 2014-07-05 09:25:01
    oluska227887
    wątróbki nie soli się na początku, tylko na końcu smażenia, ponieważ posolona na początku robi się twarda
    Komentarz
  • kaktus66, 2015-03-11 13:22:23
    kaktus66
    0
    Ostatnio robiłam kotleciki z wątróbki...Przepis z truskawkami...może byc fajny.Truskawka dobra do wszystkiego.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem