Pampuchy Parowańce Bułki na parze

autor: , kategoria: inne desery, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2014-07-17
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pampuchy Parowańce Bułki na parze
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pampuchy Parowańce Bułki na parze
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pampuchy Parowańce Bułki na parze
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pampuchy Parowańce Bułki na parze
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pampuchy Parowańce Bułki na parze
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pampuchy Parowańce Bułki na parze

Składniki:

  • jajka [2 ]
  • drożdże [50 g]
  • mleko
  • woda
  • sól
  • mąka pszenna [350 g]
  • masło [30 g] (stopione)
  • dżem (porzeczkowy)

Przygotowanie:


Mleko lekko podgrzać, dodać 2 łyżki mąki i drożdże, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia (10-20 minut).
Następnie dodać rozczyn do pozostałych składników i zagnieść gładkie ciasto. Znowu pozostawić do wyrośnięcia (aż podwoi wielkość) i formować bułeczki, nadziewamy je dżemem i pozostawiamy do wyrośnięcia przez kolejne 20 minut.Gotowe- wyrośnięte bułeczki nakładać na gazę zawiązaną na dużym garnku z gotującą wodą, przykryć miską i parzyć 10 minut. Nakładamy po cztery sztuki.
Spożywamy gorące, polane śmietaną i posypane cukrem.
ENJOY THE FOOD

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • DontSaySorry, 2014-07-24 22:54:31
    DontSaySorry
    Heeeej, ile tego mleka trzeba dodać? Narobiłaś mi smaka
    Komentarz
  • Rossi, 2014-07-29 11:13:49
    Rossi
    Też chętnie wypróbuję przepis tylko dopisz ILE MLEKA?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem