Makaron z pastą z soczewicy i fasolką szparagową.

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, makarony , dodano: 2014-07-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z pastą z soczewicy i fasolką szparagową.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z pastą z soczewicy i fasolką szparagową.

Składniki:

  • makaron pełnoziarnisty [50 g]
  • soczewica [2 łyżki]
  • orzechy włoskie [1 łyżka]
  • sok z cytryny
  • majeranek
  • koperek
  • fasolka szparagowa [150 g]
  • koncentrat pomidorowy [1 łyżeczka]
  • papryka (przyprawa) (słodka)

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy ok. 10-15 minut na małym ogniu bez przykrycia. Przekładamy do miseczki i dodajemy pozostałe składniki. Całość blendujemy na gładką masę.

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie (ok. 8 minut). W tym samym czasie na parze przygotowujemy fasolkę szparagową. Całość mieszamy i przekładamy na talerz. Dodajemy pastę z soczewicy.

Smacznego! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem