Ogórki po brazylijsku

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2014-08-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ogórki po brazylijsku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ogórki po brazylijsku

Składniki:

  • sól [3 łyżki]
  • cebula [5 szt.]
  • ogórek gruntowy [2.5 kg]
  • ZALEWA
  • ocet (spirytusowy 10%)
  • woda [3 szklanki]
  • papryka (przyprawa) [2 łyżeczki] (słodka)
  • pieprz czarny [1 łyżeczka]
  • cukier [2 szklanki]
  • gorczyca [2 łyżeczki]
  • curry [2 łyżeczki]

Przygotowanie:

1. Ogórki i cebulę pokroić w cienkie plastry, posypać solą i odstawić na 3-4h. Mieszać od czasu do czasu.
2. Zagotować zalewę, gotować 5-10 minut.
3. Ogórki odcisnąć z wody, włożyć do słoiczków i zalać gorącą zalewą.
4. Pasteryzować 5-10 minut.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Laura Osęka - książki kulinarne

Komentarze

  • vanniaa, 2014-08-08 21:33:40
    vanniaa
    po brazylijsku?
    Komentarz
  • flybadangel, 2014-08-12 01:00:09
    flybadangel
    0
    u mnie w domu mówią na to sałatka po szwedzku ;P
  • pinaplesss, 2014-08-13 11:52:49
    pinaplesss
    To źle ją nazywacie, bo po szwedzku na pewno nie robi się z curry i papryką. U mnie po szwedzku robi się z natką pietruszki i koperkiem, z zalewą octową.
    Komentarz
  • berko, 2014-08-13 12:29:54
    berko
    bardzo ciekawy przepis, musze wyprobowac
    Komentarz
  • annajustyna, 2014-08-15 11:01:45
    annajustyna
    zamiast curry dajemy chili i jest swietne
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką