Leczo z parówkami

autor: , kategoria: kuchnia węgierska , dodano: 2014-08-28
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Leczo z parówkami
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Leczo z parówkami

Składniki:

  • papryka czerwona [2 szt.]
  • cebula biała [3 szt.] (średnie)
  • pomidory [4 szt.] (lub mały koncentrat pomidorowy)
  • papryka (przyprawa) [1 łyżka] (słodka)
  • papryka (przyprawa) [1 łyżeczka] (ostra)
  • pieprz [0.5 łyżeczki]
  • sól (do smaku)
  • woda [3 szklanki]
  • mąka [2 łyżki]
  • parówki [8 szt.]

Przygotowanie:

Cebulę, paprykę i pomidory pokroić w kostkę. N głebokiej patelni przysmażyć na złoto cebulę, dorzucić pprykę i pomidory i smażyć 15 minut, potem dodać przyprawy i wodę i dusic wszystko razem przez pół godziny. Podbic całość mąką rozrobioną w wodzie, potem na koniec dodać prówki pokrojone w talarki i gotowac wszystko 5-10 minut. GOTOWE

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z groszkiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką