Surówka z selera i rodzynek

autor: , kategoria: surówki , dodano: 2014-08-29
  • Surówka z selera i rodzynek

Składniki:

  • Pół średniego korzenia selera
  • Garść rodzynek(może być więcej lub mniej w zależności od gustu)
  • Dwie łyżki jogurtu naturalnego
  • Cukier do smaku (ok.łyżeczka)
  • sok z cytryny [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Rodzynki sparzyć wrzątkiem (najlepiej w miseczce) i niech się troszkę pomoczą aby zmiękły.Seler obierać i szybko zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny, żeby nie stracił koloru (czarnieje).Rodzynki odsączyć i dodać do selera.Doprawić cukrem i jogurtem i wymieszać.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Tarta z kurczakiem, szparagami i pomidorkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta