Kurczak z rozmarynem

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2014-08-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak z rozmarynem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak z rozmarynem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak z rozmarynem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak z rozmarynem

Składniki:

Przygotowanie:

1. Nagrzej piekarnik do 190 stopni C.

2. Każdą pierś z kurczaka obłóż ciasno gałązkami rozmarynu i tymianku. Posyp płatkami chilli oraz przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem.

3. Na dużej nagrzanej patelni zacznij smażyć filety. Nie ściągaj z niego rozmarynu ani tymianku. Smaż z każdej strony po pięć 5 minut, aż lekko zbrązowieją. Tak usmażonego kurczaka przełóż na blaszkę i piecz w piekarniku jeszcze około 20min.

4. Po upieczeniu przełóż kurczaka na talerz i owiń folią.

5. Pozostały po kurczaku tłuszcz wlej na patelnię i zacznij podgrzewać, dodając bulion. Wymieszaj i dodaj mieszankę mąki i wody. Ponownie zamieszaj. Gotuj przez 1 minutę. Zdejmij z ognia. Polej kurczaka sosem i podawaj.

ENJOY THE FOOD

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe