Sos tysiąc wysp

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2014-09-01
  • Sos tysiąc wysp

Składniki:

  • jogurt naturalny [100 ml] (lub mały kubeczek)
  • papryka konserwowa [4 plastry] (4 takie płaty ze słoika)
  • ogórek konserwowy [4 szt.]
  • majonez [2 łyżki]
  • keczup [2 łyżki]

Przygotowanie:

Paprykę i ogórki kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wlewamy do miski i traktujemy blenderem. Blendujemy do momentu, aż ogórki i papryka będą dość drobne, ale jeszcze widoczne (chyba, że ktoś lubi inaczej ;) ). Nie potrzeba już żadnych przypraw! Najlepszy do naleśników wytrawnych.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • Gomra, 2014-09-05 19:51:31
    Gomra
    Sos kojarzy mi się z niepowtarzalnym aromatem, nie tylko smakiem, brakuje tu ziół
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem