Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem.

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2009-12-20
  • Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem.

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek przecisnąć i dodać do jajek. Awokado przekroić na pół, obrać i wyciągnąć pestkę i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pokrojony szczypiorek, majonez i przyprawy do smaku.
Jeść zaraz po przygotowaniu, bo awokado się utlenia i po czasie czernieje.

    Śr. ocena: 4.70 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • lentilka, 2009-12-27 19:48:00
    lentilka
    1
    Lubie pasty/sałatki z awokado niestety czasami wychodzą mdłe i bez smaku.
    Nie próbowałam jeszcze z jajkiem więc przy najbliższej okazji zrobię według Twojego przepisu.

  • 28nana, 2009-12-27 20:02:02
    28nana
    0
    brzmi całkiem sympatycznie: a że lubię nowości chętnie wypróbuję. - proszę tylko o info jak wybrać dobre awokado?? - czy powinno mieć inne właściwości oprócz tego ze miękkie ??
  • malinka118, 2009-12-28 14:50:30
    malinka118
    Powinno być miękkie i bez czarnych plam. Można kupić twarde i zostawić w ciepłym miejscu na 2,3 dni aż zmięknie.
    Komentarz
  • plastikowa biedronka, 2010-02-07 00:41:39
    plastikowa biedronka
    1
    Robiłam to cudo już jakiś czas temu z identycznego przepisu Tylko ja nie tarłam składników, ale drobniutko siekałam w bardzo drobną kostkę. Próbowałam to także w wersji 'zmielonej' blenderem - wychodzi pyszna gładka pasta (świetna np. jako nadzienie do naleśników). Ale wykonanie w sumie jest bez różnicy - za każdym razem fantastycznie smakuje! Szczególnie z chrupkim pieczywem lub czymś w tym rodzaju
  • plastikowa biedronka, 2010-02-07 00:44:20
    plastikowa biedronka
    "drobniutko siekałam w bardzo drobną kostkę" - ale się wyraziłam... Ale mam nadzieję, że wiadomo, o co chodzi - efektem końcowym była bardzo mała kosteczka
    Komentarz
  • numb05, 2010-02-25 18:53:45
    numb05
    1
    robiłam kiedyś, tyle że bez majonezu, a z odrobiną masła (a może i majonez tam był...?) za pierwszym razem zachwytu nie było. za drugim się uzależniłam, i właściwie jest to moja ulubiona postać awokado
  • aleksandrettaa, 2010-04-09 13:06:30
    aleksandrettaa
    2
    Super przepis. Połączenie jajek i awokado jest bardzo smaczne. Dodałabym jednak trochę soku z cytryny. Wzbogaca smak i awokado tak nie ciemnieje. Ja osobiście wolę więcej awokado do takiej ilości jajek ale to kwestia upodobań.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe