Conchiglioni - muszle nadziewane szpinakiem

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2014-09-21
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Conchiglioni - muszle nadziewane szpinakiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Conchiglioni - muszle nadziewane szpinakiem

Składniki:

Przygotowanie:

Makaron gotujemy, odcedzamy i osuszamy sie na sitku, durszlaku.
3 łyzki masła roztapiamy na patelni, dodajemy posiekany czosnek i chwilke podsmazamy. Dodajmy szpinak (posiekany), smazymy chwilke mieszajac. Rozdrabniamy ser feta widelcem i stopniowo dodajemy do szpinaku. Mieszamy az wszystko ładnie sie połaczy i ser roztopi. Zdejmujemy z kuchenki. Nagrzewmy pieknarnik do 180 ` . W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy moze byc jakis gotowy z torebki gdyz bedzie potrzebny na dno naczynia zaroodpornego. Sos ten jeszcze ciepły wylewamy na dno naczynia i zabieramy sie za nadziewanie muszli szpinakiem z serem. Kazda muszle nadziewamy i układamy w naczyniu na sosie. Na wierzchu kazdej muszli kładziemy pasek sera zółtego. Mozna startego ale chyba lepiej jak jest taki kawałeczek na kazdej muszli wtedy czujemy jego smak i nie miesza sie z sosem pomidorowym.
Po ułozeniu w naczyniu można doprawic piprzem kolorowym posypujac z wierzchu każda muszle.
Muszle trzymamy w piekarniku (180`) około 15-20 minut.
Pyszne polecam !!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem