Szpinak z serem pleśniowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2014-09-26
  • Szpinak z serem pleśniowym

Składniki:

  • szpinak [300 g] (ja użyłam świeży ale można mrożony)
  • mleko [0.5 szklanki]
  • czosnek [1 ząbek]
  • ser pleśniowy [0.5 op.]
  • makaron (taki 3 minutowy 1 garść)
  • mąka pszenna [0.5 łyżki]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Jako że nie jestem fanką szpinaku, długo poszukiwałam wersji, która będzie dla mnie zjadliwa.
W końcu znalazłam taką(z drobnym ulepszeniem)

Na gorącą patelnię wrzucamy opłukany szpinak, dolewamy 2 łyżki wody, przykrywamy pokrywką. Od czasu do czasu zaglądamy i mieszamy. Po ok 2 min dodajemy makaron, masło i pokrojony, bądź zmiażdżony ząbek czosnku, wszystko mieszamy i zakrywamy patelnię na 3 min- żeby makaron zmiękł. Mleko łączymy z mąką i porządnie mieszamy , dodajemy do szpinaku. Solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy.
Na koniec dokładamy ser pleśniowy pokrojony w małe kawałki. Gdy ser się rozpuści szpinak jest gotowy.
Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: puree z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe