Szpinak z serem pleśniowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2014-09-26
  • Szpinak z serem pleśniowym

Składniki:

Przygotowanie:

Jako że nie jestem fanką szpinaku, długo poszukiwałam wersji, która będzie dla mnie zjadliwa.
W końcu znalazłam taką(z drobnym ulepszeniem)

Na gorącą patelnię wrzucamy opłukany szpinak, dolewamy 2 łyżki wody, przykrywamy pokrywką. Od czasu do czasu zaglądamy i mieszamy. Po ok 2 min dodajemy makaron, masło i pokrojony, bądź zmiażdżony ząbek czosnku, wszystko mieszamy i zakrywamy patelnię na 3 min- żeby makaron zmiękł. Mleko łączymy z mąką i porządnie mieszamy , dodajemy do szpinaku. Solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy.
Na koniec dokładamy ser pleśniowy pokrojony w małe kawałki. Gdy ser się rozpuści szpinak jest gotowy.
Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem