Jesienna zupa z jarmużem

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2014-09-27
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Jesienna zupa z jarmużem
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Jesienna zupa z jarmużem

Składniki:

  • łyżka masła [1 łyżka]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • por [1 szt.]
  • ziemniaki1 [350 g]
  • oliwa z oliwek [1 łyżka]
  • bulion warzywny [3 l]
  • jarmuż [100 g]
  • pomidory [1 szt.]
  • papryczka chili [0.5 szt.]
  • kiełbasa z dziczyzny [100 g]
  • koperek [2 łyżki]
  • sos sojowy [2 łyżki]
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Pokrojoną w kosteczkę cebulkę zeszklić w garnku na maśle, pod koniec dodać posiekany czosnek. Dodać oliwę i posiekanego pora. Całość podsmażać przez około 5 min.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka razem z posiekaną papryczką chili.
Obrać ziemniaki, posiekać i dodać do garnka. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać sos sojowy, pieprz i gotować przez 15 min.
Posiekać jarmuż w drobne paski (bez łodyg) dodać do garnka i gotować przez około 15 min.
Na końcu podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbaskę. Całość z dodaną kiełbasą i koperkiem podgrzewać przez 2 minuty.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa z kapusty

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką