Jesienna zupa z jarmużem

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2014-09-27
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Jesienna zupa z jarmużem
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Jesienna zupa z jarmużem

Składniki:

Przygotowanie:

Pokrojoną w kosteczkę cebulkę zeszklić w garnku na maśle, pod koniec dodać posiekany czosnek. Dodać oliwę i posiekanego pora. Całość podsmażać przez około 5 min.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka razem z posiekaną papryczką chili.
Obrać ziemniaki, posiekać i dodać do garnka. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać sos sojowy, pieprz i gotować przez 15 min.
Posiekać jarmuż w drobne paski (bez łodyg) dodać do garnka i gotować przez około 15 min.
Na końcu podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbaskę. Całość z dodaną kiełbasą i koperkiem podgrzewać przez 2 minuty.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem