Jabłecznik z orzechami i toffi

autor: , kategoria: przekąski na zimno, ciasta z masą , dodano: 2014-10-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jabłecznik z orzechami i toffi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jabłecznik z orzechami i toffi

Składniki:

Przygotowanie:

W misce ubić jajka na pianę, stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając. Dodać olej i wanilię.
Mąkę przesiać z solą i sodą. Dodać do masy z jajkami. Dodać orzechy i jabłka, dobrze wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy. Piec przez 1 godzinę i 15 minut. Można sprawdzić wykałaczką, czy wetknięta w środek wyjdzie czysta. Odstawić na metalową kratkę na 10 minut do przestygnięcia, a następnie przełożyć na paterę.

Przygotowanie toffie:
Wszystkie składniki na polewę wymieszać w rondelku. Gotować przez 3 minuty, cały czas mieszając. Polać jeszcze ciepłe ciasto.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 75 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Mirianka, 2014-10-03 14:02:22
    Mirianka
    W jakiej temperaturze piec?
    Komentarz
  • Kendziangie, 2014-10-09 07:58:55
    Kendziangie
    Piec w temp. 180' przez 1godzinę i 15 minut
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe