Puree z dyni - przepis podstawowy

autor: , kategoria: ciasta ucierane, ciasta z masą, kremy i musy, inne desery , dodano: 2014-10-07
  • Puree z dyni - przepis podstawowy

Składniki:

  • dynia

Przygotowanie:

Podaję przepis na podstawowe puree z dyni :) - idealne do zup, ciast, kaw, deserów, nalesników itp.
Dynię (im ciemniejsza, bardziej pomarańczowa tym bardziej słodka) kroimy na mniejsze części, wydrążamy włoknisty środek z pestkami. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Kawałki dyni układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy pokrywką. Wstawiamy na 90 minut do piekarnika. Po tym czasie wyjmujemy, studzimy chwilę po czym przekładamy do miski i blendujemy na gładki mus :) Można poporcjować i zamrozić na później. W lodówce może stać do paru dni. Mus wychodzi idealnie gładki i pyszny :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto ucierane z truskawkami i rabarbarem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką