smażone zielone pomidory według Whistle Stop Cafe

autor: , kategoria: Konkurs – Kuchnia Filmowa , dodano: 2014-10-16
  • smażone zielone pomidory według Whistle Stop Cafe

Składniki:

  • zielone pomidory [1 szt.] (jedna sztuka na 1 osobę)
  • masło [1 łyżka] (można zastąpić tłuszczem z bekonu)
  • bekon [2 plastry] (po 2 plastry na osobę)
  • biała mąka kukurydziana (można zastąpić bułką tartą)
  • serce [1 szczypta] (:>)
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]

Przygotowanie:

Pomidora kroimy w grube plastry (około pół centymetra). Doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy z obu stron mąką. Na patelni smażymy bekon i pomidory. Pomidory muszą być lekko zarumienione i miękkie.
Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem