Pani Doubtfire i jej łosoś

autor: , kategoria: Konkurs – Kuchnia Filmowa , dodano: 2014-10-17
  • Pani Doubtfire i jej łosoś

Składniki:

Przygotowanie:

Łososia umyłam i delikatnie osuszyłam papierowym ręcznikiem. Posypałam mielonym świeżo pieprzem i na rozgrzanym tłuszczu na patelni smażyłam około 3 minuty skórą do dołu. Następnie odwróciłam i smażyłam jeszcze ok 4 min. Zdjęłam rybę z ognia, polałam sokiem z cytryny i posypałam natką z pietruszki.
Aby łosoś był bardziej soczysty przykryłam go na 2 minuty. Łososia podałam w towarzystwie puree z groszku, którego przygotowałam w następujący sposób:
W płytkim garnku zagotowałam lekko osoloną wodę, wrzuciłam do niej mrożony groszek i gotowałam na średnim ogniu, aż był miękki (ok 4 min)
Ugotowany groszek odcedziłam, zblendowałam ze śmietaną, masłem, solą i pieprzem i zmikosowałam tak, by w powstałej masie pozostały niewielkie kawałki grochu.
zmiksować tak, by w powstałej masie pozostały niewielkie kawałki grochu. Natychmiast podałam z łososiem i kawałkiem gotowanego buraka. Całość popieprzyłam świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe