SPONGEBOB KANCIASTOPORTY

autor: , kategoria: Konkurs – Kuchnia Filmowa , dodano: 2014-10-18
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! SPONGEBOB KANCIASTOPORTY
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! SPONGEBOB KANCIASTOPORTY

Składniki:

Przygotowanie:

Kotlet:
Wymieszać dokładnie mięso z jajkiem i przyprawami i namoczoną w mleku i odsączoną bułką pszenną. Formować podłużny kotlet, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z dwóch stron.

Puree:
Marchewkę pokroić w drobną kostkę i ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i cukru. W osobnym garnku ugotować w osolonej wodzie ziemniaki. Warzywa odcedzić i utłuc razem z masłem, śmietaną i przyprawami na jednolitą masę.

Bajeczne podanie:
Kotlet i purée ułożyć na talerzu i udekorować na wzór bajkowych postaci za pomocą sera żółtego, rzodkiewki, czarnych oliwek i czerwonej papryki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • pinaplesss, 2014-10-19 19:00:58
    pinaplesss
    0
    Wow! Co za perfekcja! Szkoda, że danie ostygnie zanim zdąży się je udekorować, ale robi wrażenie.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem