Jabłecznik - ciasto, które zawsze wychodzi

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2014-10-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jabłecznik - ciasto, które zawsze wychodzi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jabłecznik - ciasto, które zawsze wychodzi

Składniki:

Przygotowanie:

Składniki na spód zagnieść, wstawić do lodówki na około godzinę 1 godzinę.
Przygotować formę do pieczenia 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wgnieść w formę do pieczenia , ponakłuwać widelcem. Wstawić do pieczenia na 15 min góra - dół z termoobiegiem w temperaturze 170 stopni.
Ciasto po upływie 15 minut wyciągnać z piekarnika. Ciasto posypać bułką tartą (wchłonie wilgoć jabłek). Wyłożyć orzechy włoskie, jabłka, całość posypać cynamonem. Białka ubić z cukrem na sztywno i rozsmarować na jabłkach.
Wstawić do piekarnika na 40 min w temperaturze 170 stopni.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • sublime, 2014-10-20 23:45:49
    sublime
    0
    Super pomysł z bułką tartą!
    Jak ja mogłam tego nie wiedzieć?!
  • agentka56, 2017-02-10 11:16:36
    agentka56
    0
    Spróbowałam-rewelacja-polecam wszystkim!!!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem