Zupa fasolowo-pomidorowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2014-10-22
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Zupa fasolowo-pomidorowa
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Zupa fasolowo-pomidorowa

Składniki:

  • boczek wędzony [30 dag]
  • Fasola w sobie pomidorowym [1 op.] ((np. pudliszki, bonduelle))
  • włoszczyzna [1 pęczek]
  • ziemniaki [4 szt.]
  • kostka rosołowa [2 szt.]
  • sól [1 łyżka]
  • pieprz [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

*Boczek zalewamy zimną wodą, dodajemy obrane warzywa i gotujemy aż będą miękkie.
*Po ostygnięciu wyciągamy lub zostawiamy warzywa i mięso w wywarze, według uznania.
*Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
*Przyprawiamy: sól, pieprz, polecam kostkę mięsną winiary.
*Kiedy ziemniaki będą już miękkie dodajemy fasolę w sobię pomidorowym.
*Po zagotowaniu trzymamy jeszcze kilka minut na małym ogniu.
Gotowe :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem