Zupa fasolowo-pomidorowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2014-10-22
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Zupa fasolowo-pomidorowa
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Zupa fasolowo-pomidorowa

Składniki:

Przygotowanie:

*Boczek zalewamy zimną wodą, dodajemy obrane warzywa i gotujemy aż będą miękkie.
*Po ostygnięciu wyciągamy lub zostawiamy warzywa i mięso w wywarze, według uznania.
*Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
*Przyprawiamy: sól, pieprz, polecam kostkę mięsną winiary.
*Kiedy ziemniaki będą już miękkie dodajemy fasolę w sobię pomidorowym.
*Po zagotowaniu trzymamy jeszcze kilka minut na małym ogniu.
Gotowe :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe