harry potter i sok dyniowy

autor: , kategoria: Konkurs – Kuchnia Filmowa , dodano: 2014-10-23
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! harry potter i sok dyniowy
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! harry potter i sok dyniowy

Składniki:

  • dynia [600 g]
  • jabłka 1
  • mleko sojowe [300 ml]
  • sok jabłkowy [200 ml]
  • ekstrakt waniliowy [2 łyżki]
  • kardamon [0.5 łyżeczki]
  • cynamon [0.5 łyżki]
  • gałka muszkatołowa [0.25 łyżeczki]
  • imbir [1 łyżka]
  • chili (przyprawa) [2 szczypty]
  • sól [1 szczypta]

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza.
Dynię myję, kroję i oczyszczam. Zostawiam pestki.
Układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zapiekam do miękkości /35-45 minut/.
Studzę.
Jabłko przepoławiam, usuwam gniazdo nasienne. Zapiekam z dynią tak 15-20 minut.
Studzę.
Ostudzoną dynię kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do misy blendera.
Łyżeczką wyjmuję miąższ jabłkowy. Dodaję do dyni.
Zalewam mlekiem i sokiem. Dodaję ekstrakt. Przyprawiam.
I blenduję. Do zmiksowania dokładnego. I wszystkiego.
I harrypotteruję przed ekranem. Popijając pumpkin juice.
Pierwotnie – od razu z dzbana.
Później – na ciepło.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zapiekanka z bakłażana

Komentarze

  • Malagenia, 2014-10-24 22:20:40
    Malagenia
    Właśnie czytam Harrego i marzyłam o tym soku, choć nigdy takiego nie piłam Na pewno niebawem wypróbuję.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta