czekoladowe trufle z nutą pomarańczy

autor: , kategoria: Konkurs – Kuchnia Filmowa , dodano: 2014-10-27
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! czekoladowe trufle z nutą pomarańczy
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! czekoladowe trufle z nutą pomarańczy

Składniki:

  • czekolada [50 g]
  • kakao [2 łyżeczki]
  • banan [1 szt.]
  • wanilia [1 ] (laska)
  • cynamon [1 szczypta]
  • migdały [50 g]
  • pomarańcze [0.5 szt.] (skórka)
  • olej rzepakowy [2 łyżeczki]
  • kakao [2 łyżki]

Przygotowanie:

Migdały zmiel w młynku do kawy (możesz użyć mąki migdałowej). Banana obierz ze skórki i rozgnieć widelcem w misce, dodaj do niego startą na tarce czekoladę (gorzką!) i wymieszaj, następnie dodaj mąkę migdałową i gorzkie kakao, dolej oleju i skórkę startą z połówki pomarańczy. Całość dokładnie połącz ze sobą.
Formuj delikatnie małe kuleczki i zanurzaj w kakao wsypanym do miseczki. Pojedyńcze trufle odkłądaj na talerz. PRzed podaniem całość schłódź w lodówce.

Takie trufle są doskonałym zamiennikiem wysokokalorycznych czekoladowych przekąsek.
Rozpływają się w ustach i są naprawdę proste w przygotowaniu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: schab ze śliwką

Komentarze

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką