Puszyste dyniowo - orzechowe muffiny

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2014-10-28
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Puszyste dyniowo - orzechowe muffiny
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Puszyste dyniowo - orzechowe muffiny

Składniki:

Przygotowanie:

Puree z dyni:

Nastawić piekarnik na 180 stopni.
Dynię umyć, pokroić na mniejsze kawałki i wydrążyć środek z pestkami.
Dynię ułożyć na kratce i piec przez około 60 min.
Ostudzić, obrać ze skóry, odcisnąć nadmiar wody i zblendować.

Ciasto:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Wymieszać w jednej misce: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól, sodę oczyszczoną.
W drugiej misce roztrzepać jajka, dodać olej, puree, starte jabłko na grubych oczkach, cukier i posiekane orzechy.
Do płynnej masy dodać sypkie produkty mieszając trzepaczką aż do połączenia składników.
Jeżeli mamy papilotki z cieńkiego papieru do wkładamy je do formy na muffiny, a jeżeli mamy solidniejsze nakładamy ciasto bezpośrednio do nich do 2/3 wysokości papilotki.
W miseczce wymieszać cukier z cynamonem i obficie posypać nim muffiny.
Włożyć do piekarnika na 25 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem