Kompot z porzeczek czerwonych

autor: , kategoria: napoje bezalkoholowe , dodano: 2009-10-29
  • Kompot z porzeczek czerwonych

Składniki:

Przygotowanie:

Owoce umyć, obrać z szypułek i listków, włożyć do wyparzonych słoików. Zagotować wodę z cukrem i gorącym syropem zalać porzeczki w słoikach. Pasteryzować 15 min.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Wenila, 2010-01-10 16:47:05
    Wenila
    2
    tak, zdecydowanie tak za takie pomysły...bo na soki z kartonów nie da się nawet patrzeć....po raz kolejny chemikaliom stop.

    ...ale taki przepis można troszeczkę jednak zmodyfikować. W zależności od możliwości polecam dodać czegoś więcej
    np; jabłka pokrojone w grube kawałki, aronię, gruszki. Myśle, że proporcje w przepisie można trochę zmienić, ja dodałabym więcej rodzajów owoców bo porzeczki sa dosyć kwaśne...a zresztą to ma byc kompot a nie sok.

    Reasumując... jestem zdecydowanie za, tym bardziej, ze odrzuca mnie od sztucznych kupowanych soków. Robienie własnych kompotów na zimę to nie jest jakaś wielka filozofia, ale na takie zimowe wieczory jak dziś są rewelacyjne...i bardzo zdrowe


    Gorąco polecam!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe