Uwolnić orkę haha :D

autor: , kategoria: Konkurs – Kuchnia Filmowa , dodano: 2014-10-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uwolnić orkę haha :D
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uwolnić orkę haha :D

Składniki:

Przygotowanie:

Przygotowanie:
Krok 1:
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulkę, a gdy się zarumieni dodajemy porcję szpinaku i zmiażdżony czosnek. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania. Podsmażamy około 7 minut.
Krok 2:
Rozwałkowujemy ciasto francuskie na kształt kwadratu. Na jego środku nakładamy warstwę szpinaku. Kolejną warstwę będzie stanowić serek feta z ziołami, którą nakrywamy filetem z łososia, a na sam wierzch kładziemy filet z dorsza. Filety skrapiamy odrobiną cytryny.
Krok 3:
Na pozostałej części ciasta nacinamy ukośne paski, które następnie będziemy przeplatać na naszych warstwach, tworząc warkoczyk. Nadajemy w ten sposób zawijańcowi kształt ryby. Jeden koniec ciasta traktujemy jako buźkę, drugi zaś jako ogon, który nacinamy w paski. Oko tworzymy z oliwki.
Krok 4:
Naszego zawijańca smarujemy ubitym żółtkiem jaja i delikatnie posypujemy makiem.
Krok 5:
Układamy naszą potrawę na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 40 minut, aż nasz zawijaniec nabierze rumieńców.

Smacznego!!
PS. Nasz zawijaniec ma właściwości odchudzające ,dzięki swoim składnikom, więc idealny dla wiecznie odchudzających się kobiet! :D Idealny na lato! Polecam



    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem