Coobler z filmu "Rzeź” Romana Polańskiego

autor: , kategoria: Konkurs – Kuchnia Filmowa , dodano: 2014-10-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Coobler z  filmu
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Coobler z  filmu
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Coobler z  filmu
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Coobler z  filmu
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Coobler z  filmu
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Coobler z  filmu
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Coobler z  filmu
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Coobler z  filmu

Składniki:

  • jabłka [500 g]
  • gruszki [200 g]
  • mąka [150 g]
  • cukier [80 g]
  • masło [100 g]
  • cynamon [2 łyżeczki]
  • przyprawa do szarlotki [2 łyżeczki]
  • płatki migdałów [2 łyżki]
  • płatki owsiane [1 łyżka]
  • rodzynki [1 łyżka]
  • sok z cytryny [2 łyżki]

Przygotowanie:

wg. najprostszego przepisu wystarczą jabłka (opcjonalnie gruszki)+ mąka, cukier, masło do kruszonki reszta to dodatki niekonieczne, ale wspaniale zbogacające smak tego deseru.

Przygotowanie:
- owoce pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny, jeżeli używamy kwaśnych jabłek można posłodzić lekko cukrem jabłka
- z maki, masła i cukru przygotować kruszonkę
- dodać musli, cynamon, imbir lub inne przyprawy do szarlotki
- owoce posypać kruszonką i płatkami migdałowymi
- zapiekać bez przykrycia ok. 15-20 minut w temp. 160 stopni C

Podawać na ciepło z lodami waniliowymi :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: szybkie ciasto jogurtowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem