Uroda Życia poleca: tarta z dyni z orzechowym cukrem

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2014-10-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: tarta z dyni z orzechowym cukrem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: tarta z dyni z orzechowym cukrem

Składniki:

Przygotowanie:

1. Posypka: wszystkie składniki zmiksuj na 'orzechowy cukier'. Odstaw na bok.

2. Kruche ciasto zagnieć zimnymi dłońmi, zrób z niego kulę i włóż na 30 min do lodówki.

3. Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Wyłóż ciasto na wysmarowaną masłem formę, ponakłuwaj widelcem i upiecz na złoty kolor (ok. 20 minut).

4. Dynię upiecz w żaroodpornym naczyniu (piekarnik 180 stopni C; ok. 50 min). Gdy ostygnie, zmiksuj ją blenderem na gęste puree.

5. Jajka i cukier ubij dokładnie, aż staną się puszyste. Dodaj purée z dyni i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj i wylej na kruche ciasto.

6. Piecz w 180 stopniach C przez 30 min. Przed podaniem posyp orzechowym cukrem.

Przygotowanie: 15 min.
Czas całkowity: 1,5 godz.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe