Uroda Życia poleca: dynia marynowana z cynamonem i papryczką chilli

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2014-10-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: dynia marynowana  z cynamonem i papryczką chilli
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: dynia marynowana  z cynamonem i papryczką chilli

Składniki:

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki (z wyjątkiem dyni) wrzuć do garnka.

2. Wymieszaj dokładnie, by cały cukier się rozpuścił.

3. Powoli doprowadź do wrzenia.

4. Dodaj pokrojoną na kawałki dynię i gotuj na wolnym ogniu tak długo, aż stanie się całkiem miękka.

5. Przełóż ją do wyparzonych słoików i zalej wrzącym syropem.

6. Dokładnie zakręć nakrętki i odwróć słoiki do góry nogami na co najmniej 5 min.

7. Przechowuj przez ok. 6 miesięcy. Słoik po otwarciu trzymaj w lodówce

8. Dynię marynowaną można dodawać do sałatek, ale także do dań z ryżu i makaronu. Albo – jak to się praktykuje w naszej rodzinie – wyjadać prosto ze słoika.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe