Wegetariańska zupa meksykańska

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-10-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wegetariańska zupa meksykańska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wegetariańska zupa meksykańska

Składniki:

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy ok 3 łyżki oleju, gdy będzie już nagrzany wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy. Zalewamy wodą. Wrzucamy pokrojoną natkę pietruszki i selera.
Kroimy marchewkę w kostkę i dorzucamy do bulionu. Następnie dodajemy pokrojone w grubą kostkę papryki. Gotujemy aż zmiękną, ale nie do ostatecznej miękkości. Dorzucamy odsączoną kukurydzę i fasolę czerwoną z puszki razem z zaprawą. Przyprawiamy wedle uznania oregano, papryką chilli, pieprzem i solą. Wrzucamy pomidory aż się rozpłyną.

Do gotowej, nalanej do miseczki zupy dodajemy łyżkę śmietany i posypujemy szczypiorkiem

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem