Wegetariańska zupa meksykańska

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-10-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wegetariańska zupa meksykańska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wegetariańska zupa meksykańska

Składniki:

  • cebula czerwona [2 szt.]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • papryka żółta [1 szt.]
  • fasola czerwona konserwowa [1 szklanka]
  • czosnek [3 ząbki]
  • puszka pomidorów bez skóry [1 szt.]
  • kukurydza konserwowa [0.75 szklanki]
  • chili (przyprawa)
  • pieprz, sól
  • oregano
  • śmietana kwaśna
  • olej rzepakowy
  • marchew [2 szt.]
  • natka pietruszki
  • liście selera
  • szczypior

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy ok 3 łyżki oleju, gdy będzie już nagrzany wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy. Zalewamy wodą. Wrzucamy pokrojoną natkę pietruszki i selera.
Kroimy marchewkę w kostkę i dorzucamy do bulionu. Następnie dodajemy pokrojone w grubą kostkę papryki. Gotujemy aż zmiękną, ale nie do ostatecznej miękkości. Dorzucamy odsączoną kukurydzę i fasolę czerwoną z puszki razem z zaprawą. Przyprawiamy wedle uznania oregano, papryką chilli, pieprzem i solą. Wrzucamy pomidory aż się rozpłyną.

Do gotowej, nalanej do miseczki zupy dodajemy łyżkę śmietany i posypujemy szczypiorkiem

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: chłodnik z botwiny

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta