Karmelizowana cebula

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2014-11-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karmelizowana cebula
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karmelizowana cebula

Składniki:

  • cebula [1 szt.] (duża, czerwona)
  • miód [1 łyżka]
  • ocet balsamiczny [1 łyżka]
  • masło (do podsmażenia cebuli)
  • sól

Przygotowanie:

Na patelni roztopić masło. Cebulę obrać, pokroić w pióra i wrzucić na gorącą patelnię, posolić.
Podsmażać przez około 10 min, przy czym cały czas pilnować aby cebula się nie spaliła bo całość wyjdzie gorzka.
Na koniec smażenia dodać miód, ocet balsamiczny i trzymać na patelni jeszcze około 2 minuty.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: puree z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta