Kurczak na ostro z brązowym ryżem

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak na ostro z brązowym ryżem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak na ostro z brązowym ryżem

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka nacieramy przyprawą i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy drobno posiekany czosnek, pieczarki i papryczkę chili. Wszystko dusimy,aż do momentu gdy pieczarki "puszczą" wodę.
Następnie dodajemy dodajemy pokrojoną w w paski czerwoną paprykę, pomidory, kukurydzę i ananas. Dusimy do zmięknięcia papryki. Pierś z kurczaka wyjmujemy z lodówki i smażymy do uzyskania złotego koloru, warto pamiętać,żeby za bardzo nie spiec, ponieważ kurczak zrobi się suchy.
Do kurczaka wlewamy wcześniej przygotowany sos, chwilę gotując. Gotujemy brązowy ryż.
Na talerzu rozkładamy ryż, ma środku układając kurczaka z sosem. Danie to najlepiej smakuje w połączeniu z białym słodkim winem:)jest doskonałe na chłodne zimowe wieczory.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe