ŻUREK ZŁOTOPOLSKI

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2014-11-04
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! ŻUREK ZŁOTOPOLSKI
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! ŻUREK ZŁOTOPOLSKI
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! ŻUREK ZŁOTOPOLSKI
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! ŻUREK ZŁOTOPOLSKI

Składniki:

Przygotowanie:

Przygotować 2 litrowy wywar z kości lub miesno-jarzynowy wykorzystując podane w składnikach warzywa i przyprawy (ziele angielskie, liśc laurowy, ziarna pieprzu). Następnie do wywaru dodajemy przygotowany dzień wcześniej zakwas (najlepiej z maki żytniej), doprawiamy sola, pieprzem, natka pietruszki, koperkiem, szczypiorkiem i przede wszystkim dużą ilością majeranku i zagotowujemy. W każdym chlebku wycinamy otwór i wyciagamy wnętrze chlebka. Do środka wkladamy wcześniej usmażona z cebulką i czosnkiem wędlinę (drobno pokrojoną) otarty żółty ser, rozdrobniony ser biały i pokrojone na cząstki jajko. Zalewamy gorącym żurkiem, zaraz podajemy.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • anias9201, 2014-11-04 00:35:42
    anias9201
    2 litry wywaru nie smietany, przepraszam za blad
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe