Dynia pieczona z mięsnym farszem

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-04
  • Dynia pieczona z mięsnym farszem

Składniki:

Przygotowanie:

Dynie umyć, osuszyć ściąć jej wierzchołek i za pomocą łyżki usunąć ze środka włókninę i pestki nasienne. Cebulę i czosnek pokrojone w kostkę usmażyć na dużej patelni i mocno rozgrzanej oliwie, podpiekamy na złoty kolor i dodajemy pieczarki,dodać paprykę i mięso mielone jeszcze chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory, wszystko doprawić sosem sojowym i przyprawami do smaku. Wnętrze dyni napełnić farszem wbić 2 jajka i przemieszać i położyć na wierzch ser żółty lub plastry mozzarelli, całość przykryć ściętym wierzchołkiem i upiec w temperaturze około 190 stopni C około 20-30 min. Dynię podawać pokrojoną w ćwiartki z natką selera.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem