KULKI DYNIOWO-SEROWE w syropie korzennym

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! KULKI DYNIOWO-SEROWE w syropie korzennym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! KULKI DYNIOWO-SEROWE w syropie korzennym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! KULKI DYNIOWO-SEROWE w syropie korzennym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! KULKI DYNIOWO-SEROWE w syropie korzennym

Składniki:

Przygotowanie:

Wodę, cukier, wanilię,zmiażdżony w moździerzu kardamon, cynamon,imbir,przyprawę do pierników umieść w rondelku i gotuj aż do uzyskania gęstego syropu,na samym koncu dodaj likier i wyłącz źródło ciepła, pozostaw do ostudzenia;
Mąki, ser, puree z dyni, proszek wymieszaj ze sobą, dodaj 100 ml ostudzonego syropu, zagnieć ciasto i uformuj małe kulki o średnicy ok.2cm.Jeśli masa jest za rzadka podsyp mąką, jeśli za gęsta dodaj dorobinę syropu, konsystencja może być różna w zaleności od użytej mąki; Olej rozgrzej do temp. 180-190 stopni, smaż kulki po 2-3 minuty każdej ze stron. Kulki odsącz z oleju na ręczniku papierowym.Podgrzej pozostały syrop. Podawaj kulki obficie polane syropem, można też je lekko naciąć w poprzek i wypełnić bitą śmietaną lub ulubionym dżemem; Smacznego rozgrzania!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem