Kolory jesieni

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-05
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolory jesieni
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolory jesieni

Składniki:

  • jabłka [4 szt.]
  • mięso mielone [150 g] (indyk)
  • cebula czerwona [1 szt.]
  • oliwa z oliwek [1 łyżeczka]
  • sok z cytryny (kilka kropel)
  • pieprz kolorowy [1 szczypta]
  • sól [1 szczypta]
  • suszona papryka [1 szczypta]
  • tymianek [1 szczypta]

Przygotowanie:

Jabłka myjemy, odcinamy wierzchy i łyżeczką wydrążamy miąższ. Posypujemy tymiankiem i skrapiamy cytryną. Cebulę oraz korniszony siekamy z kostkę, dodajemy indyka doprawiamy. Wydrążone jabłka napełniamy przygotowanym farszem, następnie przykrywamy wierzchem i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni około pół godziny. Przepis można przygotować także w wersji wegetariańskiej - wtedy zamiast indyka proponuję kaszę gryczaną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Sesja zdjęciowa - konkurs "Dziecko na okładkę"

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką