Kolory jesieni

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-05
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolory jesieni
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolory jesieni

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłka myjemy, odcinamy wierzchy i łyżeczką wydrążamy miąższ. Posypujemy tymiankiem i skrapiamy cytryną. Cebulę oraz korniszony siekamy z kostkę, dodajemy indyka doprawiamy. Wydrążone jabłka napełniamy przygotowanym farszem, następnie przykrywamy wierzchem i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni około pół godziny. Przepis można przygotować także w wersji wegetariańskiej - wtedy zamiast indyka proponuję kaszę gryczaną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe