ciasto marchewkowe z imbirem i kremem dyniowym

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ciasto marchewkowe z imbirem i kremem dyniowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ciasto marchewkowe z imbirem i kremem dyniowym

Składniki:

Przygotowanie:

W jednej misie mieszamy składniki suche. W drugiej olej i jajka. Obie misy łączymy ze sobą dodając starta marchew.
Ciasto będzie dość zwarte i zbite.
Wykładamy na blaszkę, równamy i pieczemy ok 45 minut w 175 stopniach.

Schłodzone ciasto przekrawamy na dwa blaty.
Przekładamy kremem.
Ubijamy w misie mascarpone z cukrem pudrem i zimnym puree z dyni.

Puree robimy krojąc dynię w kostkę, zalewając niewielką ilością wody. Gotujemy do czasu aż dynia się rozpadnie i woda odparuje. Chłodzimy.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe