Dyniowy krem

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-07
  • Dyniowy krem

Składniki:

  • dynia
  • papryka czerwona [2 szt.]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • indyk
  • masło
  • bazylia
  • papryka (przyprawa)
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Dynię i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i nalewamy na dno trochę wody, przykrywamy pokrywką i od czasu do czasu mieszając gotujemy, w sumie dość krótko, bo dynia szybko staje się miękka.
W między czasie mięsko kroimy na małe kawałki i wraz z cebulą smażymy na tłuszczu.
Gdy dynia będzie miękka zdejmujemy garnek z ognia, wrzucamy pokrojony czosnek i przyprawy. A następnie wszystko razem blendujemy. Do gotowego musu wrzucamy nasze podsmażone mięsko.I wszystko razem mieszamy, potem w razie potrzeby stawiamy jeszcze na chwilę na gaz, podgrzewamy i zjadamy. Smacznego!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Konkurs Maturantka 2017

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem