Dyniowy krem

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-07
  • Dyniowy krem

Składniki:

Przygotowanie:

Dynię i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i nalewamy na dno trochę wody, przykrywamy pokrywką i od czasu do czasu mieszając gotujemy, w sumie dość krótko, bo dynia szybko staje się miękka.
W między czasie mięsko kroimy na małe kawałki i wraz z cebulą smażymy na tłuszczu.
Gdy dynia będzie miękka zdejmujemy garnek z ognia, wrzucamy pokrojony czosnek i przyprawy. A następnie wszystko razem blendujemy. Do gotowego musu wrzucamy nasze podsmażone mięsko.I wszystko razem mieszamy, potem w razie potrzeby stawiamy jeszcze na chwilę na gaz, podgrzewamy i zjadamy. Smacznego!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem