Cukinia z mozarella i pomidorami

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, kuchnia włoska , dodano: 2009-12-20
  • Cukinia z mozarella i pomidorami

Składniki:

Przygotowanie:

Młoda cukinię kroimy w plasterki ( taka, ktora nie ma w sobie jeszcze jąderek). Na kazdy plaster kladziemy plasterek sera mozarella, a na niego plaster pomidora. Posypujemy bazylią :)
Plastry cukini kładziemy na brytfanne posmarowana troszką oliwy i zapiekamy w piekarniku okolo 20 min az cukinia bedzie miekka a mozarella się rozplynie :)
smacznego!

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • mk_cafe, 2010-01-01 16:14:37
    mk_cafe
    1
    Co to za jąderka w cukini! Uwielbiam dyniowate, ale poza ewentualnymi pestkami nie zauważyłam w nich nigdy jąderek... Sam przepis - znakomity! Choć trzeba uważać na temperaturę, żeby ser się nie przypalił.
  • hihi, 2010-01-06 11:31:23
    hihi
    1
    Nie wpadłabym na takie połączenie cukini i mozarelli z pomidorami, a uwielbiam wszystkie składniki. Genialne w swojej prostocie!
  • anomaly, 2010-02-18 21:53:04
    anomaly
    2
    Wyobraźnia mówi mi, że pysznie smakuje
    Fajny przepis, na pewno wypróbuję.
  • marissima, 2010-06-19 20:53:49
    marissima
    1
    Cukinia mniam a do tego pieczona bardzo zdrowe i szybkie danie.
  • , 2012-08-14 14:51:43
    Odkopałam przepis zaraz go wypróbuje tylko zastanawiam się jaka temp.piekarnika ma być?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem