Zupa jesieni dyniowo-cebulowa

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa jesieni dyniowo-cebulowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa jesieni dyniowo-cebulowa

Składniki:

  • dynia [0.5 szt.]
  • cebula biała [2 szt.] (duża)
  • udo z kurczaka [1 szt.]
  • oliwa [2 łyżki]
  • marchew [0.5 szt.] (mała)
  • zielona pietruszka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Udko z kurczaka ugotować w 1,5 l wody jak na rosół.
Dodać pokrojoną w talarki marchewkę
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do niej pokrojoną dynię, Dusić ok 10 min.
Do gotowego rosołu dodać podsmażone składniki.
Pogotować je jeszcze ok 5 min.
Doprawić pieprzem i solą.
Gotową zupę zhomogenizować blenderem na krem, lub niedokładnie na krem ( tak lubię najbardziej ) :) Podawać z zieloną pietruszką.
Zupę podaję bez mięsa - ale decyzję zostawiam Państwu.
Można do zupy dodać jeszcze dwa ząbki czosnku - na etapie smażenia cebuli z dynią !
Polecam - bo zupa jest pyszna!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: barszcz czerwony

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe