Francuska poduszeczka na ostro

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Francuska poduszeczka na ostro
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Francuska poduszeczka na ostro

Składniki:

  • ciasto francuskie [1 op.]
  • mielona wieprzowina [500 g]
  • papryczka hebanero [1 szt.]
  • cebula [1 szt.]
  • ser mozzarella [1 op.]
  • passata pomidorowa [0.5 szklanki]
  • ser żółty [4 łyżki]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz czarny [1 szczypta]
  • cukier [1 szczypta]
  • majeranek [1 szczypta]
  • papryka czerwona [1 szczypta]
  • olej słonecznikowy [1 łyżka]

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju.Papryczkę siekamy drobno i dodajemy do cebuli. Dodajemy mięso i smażymy aż będzie zrumienione, doprawiamy solą, papryką słodką, pieprzem oraz majerankiem. Dodajemy passatę i ewentualnie doprawiamy do smaku cukrem. Farsz odstawiamy do wystudzenia. Nastawiamy piekarnik do 200 stopni. Mozzarellę kroimy w plasterki. Ciasto francuskie dzielimy na pół, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, brzegi zaginamy do środka. Mięso wykładamy na ciasto, kładziemy plasterki mozzarelli oraz posypujemy żółtym serem. Pieczemy około 15 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Zadanie konkursowe - konkurs Hortex - Elżbieta Żołek

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta