Wegańskie pomarańczowe brownie

autor: , kategoria: przekąski na zimno, ciasta ucierane , dodano: 2014-11-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wegańskie pomarańczowe brownie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wegańskie pomarańczowe brownie

Składniki:

  • mąka gryczana
  • mąka ryżowa
  • cukier trzcinowy
  • kakao
  • sól
  • sok pomarańczowy
  • mus z dyni
  • olej rzepakowy
  • skórka z 1 dużej pomarańczy
  • proszek do pieczenia
  • inulina (opcjonalnie)
  • pół tabliczki czekolady

Przygotowanie:

1. W dużej misce wymieszać mąki, kakao, sól, proszek, zmielony na puder cukier i inulinę.
2. Dodać skórkę z pomarańczy, sok i olej- dokładnie wymieszać. Dorzucić mus z dyni i ponownie zamieszać aż składniki się połączą.
3. Piec 25-30 min. w 180 stopniach

** Użyłam blaszki o wymiarach 37 x 26 cm **

Zapraszam na mojego bloga veganees.blogspot.com :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: piernik świąteczny

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką