Cebularze

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-10
  • Cebularze

Składniki:

Przygotowanie:

Z drożdży, cukru,2 łyżek maki i 3 łyżek ciepłego mleka robimy zaczyn i odstawiamy na 15 minut.
Do wyrośniętego zaczynu dodajemy pozostałe składniki , zagniatamy ciasto. Przykrywamy ściereczka i zostawiamy na 1 godzinkę.
Farsz
Cebulę kroimy w cienkie półplasterki i podsmażamy na oleju. Dodajemy sporą szczyptę soli oraz pieprz i 3 łyżki wody oraz śmietankę. Dusimy ok 10 minut często mieszając. Cebula nie powinna się zrumienić. Wystudzamy i doprawiamy do smaku.

Wyrośnięte ciasto dzielimy na 9 części. Formujemy kulki i układamy na blaszce, pozostawiając na 15 min. Wyrośnięte kulki spłaszczamy płaskim dnem szklanki tworząc zagłębieni w którym umieszczamy farsz. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w 180 st. przez 20-25 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 9

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe