rozgrzewający bigos

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! rozgrzewający bigos
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! rozgrzewający bigos

Składniki:

Przygotowanie:

Do ok 1 litra wody wrzucamy udko, cebulę, marchewkę z pietruszką pokrojoną w kostkę. Gotujemy ok 15 minut i dodajemy kiszoną kapustę, gotujemy ok 30 minut i dodajemy resztę warzyw pokrojonych w kostkę( a kapustę szatkujemy) i ziele z liściem. Gotujemy ok 30 minut. Gdy mięso z kurczaka będzie już miękkie pozbywamy się kości a mięsko kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę i dodajemy mięsa do garnka. Następnie przyprawiamy i dodajemy koncentrat gotujemy jeszcze ok 30 minut ( bigos czym dłużej się gotuje tym jest lepszy).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem