rozgrzewający bigos

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! rozgrzewający bigos
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! rozgrzewający bigos

Składniki:

  • kapusta biała [1 kg]
  • kapusta kiszona [0.5 kg]
  • udko kurczaka [1 szt.]
  • marchew [250 g]
  • pietruszka [1 szt.] (średnia)
  • cebula biała [1 szt.]
  • por [5 plastrów]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • dynia [150 g]
  • kiełbasa wiejska [200 g]
  • koncentrat pomidorowy [2 łyżeczki]
  • liść laurowy [2 szt.]
  • ziele angielskie [3 szt.]
  • sól (do smaku)
  • pieprz czarny (do smaku)
  • imbir [0.5 łyżeczki] (w proszku)
  • papryka ostra [0.5 łyżeczki]
  • papryka słodka [1 łyżeczka]
  • majeranek [1 łyżeczka]
  • bazylia [1 łyżeczka]
  • oregano [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Do ok 1 litra wody wrzucamy udko, cebulę, marchewkę z pietruszką pokrojoną w kostkę. Gotujemy ok 15 minut i dodajemy kiszoną kapustę, gotujemy ok 30 minut i dodajemy resztę warzyw pokrojonych w kostkę( a kapustę szatkujemy) i ziele z liściem. Gotujemy ok 30 minut. Gdy mięso z kurczaka będzie już miękkie pozbywamy się kości a mięsko kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę i dodajemy mięsa do garnka. Następnie przyprawiamy i dodajemy koncentrat gotujemy jeszcze ok 30 minut ( bigos czym dłużej się gotuje tym jest lepszy).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Mariola Bojarska-Ferenc, konkurs

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką