smaki gorącego meksyku

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! smaki gorącego meksyku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! smaki gorącego meksyku

Składniki:

  • fasola biała [1 op.] (fasola w puszce)
  • fasola czerwona [1 op.] (fasola w puszcze)
  • mięso mielone [1 op.] (ok 500 g)
  • jajka [1 szt.]
  • papryka czerwona [2 szt.]
  • pieczarki [300 g]
  • cebula czerwona [3 szt.]
  • kukurydza konserwowa [5 łyżek]
  • przecier pomidorowy [0.5 l]
  • papryka ostra (przyprawa)
  • papryka słodka (przyprawa)
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Fasole białą (z zalewą) i kukurydze wrzucamy go garnka. Czerwoną fasolę musimy wypłukać i wtedy dopiero dodajemy do garnka.
Pieczarki paprykę cebulkę podsmażamy i wrzucamy do garnka. Dolewamy wodę tak żeby było drugie tyle co składników w garnku .Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i przyprawami (sól,pieprz) Jak się zagotuje woda w garnku formujemy kulki mięsne i wkładamy do zupy ( mokre ręce ułatwiają lepienie). Mieszamy raz na jakiś czas. Dodajemy koncentrat i przyprawy np papryka ostra słodka trochę ziół prowansalskich. Można rozgnieść kilkanaście fasolek to zupa będzie gęsciejsza bez dodawania mąki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Mariola Bojarska-Ferenc, konkurs

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem