Ciasto marchewkowe

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto marchewkowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto marchewkowe

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka należy ubić mikserem na najwyższych obrotach, żeby powiększyły swoją objętość. Kolejno dodajemy cukier, aby się rozpuścił. Następnie małym strumieniem dolewamy olej. Dodajemy mąkę, sodę, sól, cynamon, kardamon oraz proszek do pieczenia i miksujemy na najniższych obrotach. Na koniec wrzucamy marchewkę, drobno pokrojonego ananasa oraz bakalie. Dobrze wymieszaną masę należy przełożyć do foremki wyłożonej pergaminem. Piec około 1h, w temperaturze 160 stopni (w zależności od piekarnika).
W kąpieli wodnej rozpuszczamy dwie białe czekolady, które łączymy z dwoma łyżkami śmietany. Wystudzone ciasto smarujemy polewą. Na koniec prażymy migdały i posypujemy ciasto.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 14

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe