Warning: array_column() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/www.wizaz.pl/public/kulinaria/przepis.php on line 33

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/www.wizaz.pl/public/kulinaria/przepis.php on line 33
Rozgrzewająca zupa gulaszowa - przepis - Kulinaria Wizaz.pl

Rozgrzewająca zupa gulaszowa

autor: , kategoria: , dodano: 2014-11-14
  • Rozgrzewająca zupa gulaszowa

Składniki:

  • cebula biała [2 główki]
  • wołowina [70 dag]
  • Kminek do smaku
  • woda mineralna [1.5 l]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • papryka zielona [1 szt.]
  • czosnek [1 ząbek]
  • pomidory [3 szt.]
  • marchew [1 szt.]
  • ziemniaki [55 dag] (baby potato)
  • sól
  • pieprz
  • papryka (przyprawa)
  • liście laurowe [1 szt.]
  • ziele angielskie
  • sos worcester

Przygotowanie:

Na rozgrzaną głęboką patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w piórka i zeszklić razem z czosnkiem.
Dodajemy pokrojone w paski papryki.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w grubą kostkę wołowinę około 5 minut na średnim ogniu. Dodajemy kminek.
Zalewamy wodą.
Na małym gazie dusimy, do momentu gdy wołowina nie zrobi się wpół miękka. Dodajemy obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę, marchewkę pokrojoną w kostkę i ziemniaki malutkie (baby potato) umyte w mundurkach.
Sól, pieprz, czerwona papryka słodka do smaku, liść laurowy, ziele angielskie.
Do smaku sos Worcestershire (nie jest konieczny).
Gotujemy, dopóki wołowina i warzywa nie będą miękkie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa mleczna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta