Włoska fasolowa

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-14
  • Włoska fasolowa

Składniki:

Przygotowanie:

1. Gotujemy wywar 0,5 l( i tutaj do wyboru: możemy z kostki bądz też mięsa )
2. kroimy warzywa( marchewka, pietruszka, seler) następnie wrzucamy do wywaru i gotujemy na wolnym ogniu. W międzyczasie kroimy cebule, przeciskamy czosnek przez prasownice i podsmażamy na oliwie ( przez ok.2 min) dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą ( najlepiej krojone bez skóry ) oraz fasolkę kidney ( z puszki bez zalewy, można również ugotowa samemu ) i podsmażamy to przez ok 15 min
3. Kiedy warzywa w wywarze będą już miekkie dodajemy do nich pomidory z fasolką.
4 . chlebek( połowę. Wszystko zależy od tego czy chcemy aby zupa była gęsta) kroimy na grzanki i wstawiamy do piekarnika na ok 10 min ( 180 stopni) kiedy zupa zacznie sie gotowac zmniejszamy gaz, przyprawiamy (wdłg uznania jezeli chodzi o ilosc) , następnie dodajemy do niej grzanki i mieszamy na małym ogniu przez ok 3-5 min i GOTOWE !

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe