Włoska fasolowa

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-14
  • Włoska fasolowa

Składniki:

  • fasola czerwona [1 op.]
  • pomidory [1 op.] (puszka)
  • wywar z wołowiny [0.5 l]
  • marchew [1 szt.]
  • pietruszka [1 szt.]
  • seler [1 szt.] ((mały))
  • chleb pełnoziarnisty [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • pieprz
  • sól
  • oregano
  • bazylia
  • pieprz cayenne
  • cebula [1 szt.]

Przygotowanie:

1. Gotujemy wywar 0,5 l( i tutaj do wyboru: możemy z kostki bądz też mięsa )
2. kroimy warzywa( marchewka, pietruszka, seler) następnie wrzucamy do wywaru i gotujemy na wolnym ogniu. W międzyczasie kroimy cebule, przeciskamy czosnek przez prasownice i podsmażamy na oliwie ( przez ok.2 min) dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą ( najlepiej krojone bez skóry ) oraz fasolkę kidney ( z puszki bez zalewy, można również ugotowa samemu ) i podsmażamy to przez ok 15 min
3. Kiedy warzywa w wywarze będą już miekkie dodajemy do nich pomidory z fasolką.
4 . chlebek( połowę. Wszystko zależy od tego czy chcemy aby zupa była gęsta) kroimy na grzanki i wstawiamy do piekarnika na ok 10 min ( 180 stopni) kiedy zupa zacznie sie gotowac zmniejszamy gaz, przyprawiamy (wdłg uznania jezeli chodzi o ilosc) , następnie dodajemy do niej grzanki i mieszamy na małym ogniu przez ok 3-5 min i GOTOWE !

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Mariola Bojarska-Ferenc, konkurs

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem