Piwo na ciepło

autor: , kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano: 2014-11-14
  • Piwo na ciepło

Składniki:

Przygotowanie:

Do rondelka przelewamy piwo, w tym czasie z żółtka z cukrem ucieramy kogiel- mogiel. Po podgrzaniu ( nie wolno go zagotować) do kubka z koglem- moglem dodajemy trochę piwa, aby podgrzać masę i uniknąć ściętego jajka po dodaniu do reszty piwa. Jajko z piwem przelewamy do reszty piwa i mieszamy. Całość rozlewamy do kubków.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem