Hiszpańsko-polska Tortilla z grzankami i salami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, tortille , dodano: 2014-11-14
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Hiszpańsko-polska Tortilla z grzankami i salami
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Hiszpańsko-polska Tortilla z grzankami i salami

Składniki:

  • jajka [5 szt.]
  • chleb (3 kromki)
  • salami [8 plastrów] (około)
  • mleko [5 łyżek]
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie:

Chleb pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kostki chleba i zrumienić na grzanki. W międzyczasie wybić jajka, dodać mleko, potem sól i pieprz do smaku i wszystko razem roztrzepać na gładką masę. Wylać jajka do grzanek na wierzch rozłożyć salami. Gdy dół się lekko zrumieni obrócić tortillę na drugą stronę i również zrumienić. SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: puree z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)