Fusilli z mulami w sosie pomidorowym.

autor: , kategoria: owoce morza, makarony , dodano: 2014-11-17
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fusilli z mulami w sosie pomidorowym.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fusilli z mulami w sosie pomidorowym.

Składniki:

  • makaron fusilli [300 g]
  • liście laurowe [2 szt.]
  • oliwa z oliwek [2 łyżki]
  • czosnek [4 ząbki]
  • pomidory w puszce [2 szt.] (krojone)
  • przecier pomidorowy [2 łyżeczki]
  • czarne oliwki [100 g]
  • papryczka jalapeno [50 g]
  • mule [200 g] (obrane, parzone)
  • ser cheddar [30 g] (starty)
  • bazylia [1 łyżeczka]
  • świeże zioła (do dekoracji)
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek i liście laurowe, podsmażamy około minutę. W między czasie przygotowujemy wodę na makaron.
2. Dodajemy po kolei składniki sosu: pomidory w puszce, przecier, oliwki i papryczki, dusimy całość kilka minut.
3. Na końcu dodajemy mule i doprawiamy całość suszoną bazylią, solą i pieprzem.
4. Makaron gotujemy al dente, wykładamy na talerze i polewamy sosem. Na gorące danie ścieramy ser cheddar. Dekorujemy świeżymi ziołami.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z agrestem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem