Hamburger

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2014-12-12
  • Hamburger

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w piórka, dodajemy szczyptę soli morskiej i zalewamy 1 łyżeczką czerwonego octu winnego, mieszamy, odstawiamy. Pomidora i ogórka kroimy w plastry, szykujemy 8 listków sałaty.
Mięso dzielimy na 8 porcji, z każdej przygotowujemy mielone, solimy solą morską i pieprzymy najlepiej świeżo zmielonym pieprzem, przekładamy na patelnię grillową, kładąc osoloną stroną do spodu, górę solimy pieprzymy, smażymy ok 3-4 min, po przewróceniu na drugą stronę nakładamy plaster sera i smażymy pod przykryciem z folii aluminiowej (aby ser się rozpuścił) znów 3-4, bułki kroimy na pół i smażymy każdą połówkę. Hamburger: bułka przesmarowana ketchupem, listek sałaty,ok 3 plasterków ogórka, plaster pomidora, mięso, wcześniej przygotowana cebula i górna część bułki posmarowana ketchupem. Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem